Jak se stát hráčem Grabmasters 2024

Zahrát si alespoň jednou v životě Grabmasters si přeje každý zapálený golfista. Víme, že to není jednoduché, protože dubnový termín turnaje není právě nakloněn stopadesátihlavému startovnímu poli. Jsme limitováni náročnými povětrnostními podmínkami, musíme počítat s tím, že se může odkládat start nebo přerušovat a hlavně ve svých plánech musíme počítat s východem a západem slunce, na jejichž naschvály ani tak mocný výbor, jako je ten náš, nemá moc velký vliv.

Počet hráčů pro každý aktuální ročník je tedy určován počtem hráčů, kteří startovali na Masters v Augustě v předchozím roce. V roce 2024 to tedy bude 88 hráčů. To je hranice, která není neměnná, ale pro orientaci nám stačí.

Jak přihlašování funguje?

  • jako první se dostávají na řadu hráči, kteří splňují kvalifikační podmínky pro start v turnaji
  • jako druzí hráči, kteří se přihlásí do turnaje a systémem „kdo dřív přijde“ doplní případná volná místa, která zůstanou k dispozici po přihlášení hráčů splňujících kvalifikační podmínky
  • jako třetí přicházejí do hry náhradníci. Jejich počet není nijak omezen, ale samozřejmě nelze garantovat jejich přijetí

Hráči, kteří splňují alespoň jednu z kvalifikačních podmínek dostanou samozřejmě od organizačního výboru pozvánku. Pokud vám tato pozvánka přijde, stačí pozvání potvrdit a automaticky se stanete hráčem ročníku 2024. Součástí pozvánky je také možnost rezervace hracího času pro první dvě hrací kola. Pozvánky budou rozesílány již tradičně na Tři krále, tedy 6. ledna 2024 a nejzazší termín pro její potvrzení je 29. únor 2024. V případě, že pozvánka nebude do tohoto termínu potvrzena, hráč se automaticky propadá mezi náhradníky a ztrácí nárok na svou automatickou účast.

Pokud nepatříte mezi pozvané, budete se muset přihlásit pomocí formuláře, který bude na webových stránkách k dispozici od 1. března 2024. Stačí vyplnit základní údaje – jméno, příjmení, telefonní číslo a mailovou adresu. Po tomto aktu budete zařazeni mezi čekatele a následně postupně zařazováni buď přímo mezi hráče nebo alespoň do seznamu náhradníků.

Ovšem je tu ještě jedna možnost – kvalifikační podmínka č. 13 – Ukecání Forbyho. Způsob její realizace je zcela na vás a otevírá takřka bájné možnosti. Je to vlastně takový Svatý grál Grabmasters. V případě úspěšného ukecání se taktéž automaticky stáváte rovnou hráčem a přijde vám pozvánka.

Všem, kteří se budou jakýmkoliv způsobem přihlašovat do letošního ročníku, přejeme mnoho štěstí a hlavně úspěch.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *