Kdo se o vás stará?

Každý z nás, kdo jsme odehráli alespoň jeden ročník Grabmasters, dobře ví, co to obnáší. Jaká je to fuška a jaké peklo je další den ráno vstát z postele a vyrazit opět na hřiště. Všechno bolí, tlačí, táhne, tělo přestává poslouchat, ale to pro nás není důvod to zabalit. Je to Grabmasters a to není turnaj, který by se vzdával bez pádného důvodu. Jsou i tací, kteří to obejdou bez nohy. A není jich málo.

Jistě si vybavujete, jak se každý den z posledního greenu těšíte do klubovny, kde dostanete oběd, něco k pití a potom si poručíte ještě kafíčko a zákusek. Pokračujete odpočinkem na lůžku nebo ti aktivnější z vás třeba vířivku, bazén, saunu nebo tak něco.

Ale ne všichni hráči to mají tak pěkné. Kdo vám ráno nalije panáka nebo natočí pivo? Kdo vám přinese ke stolu oběd? Kdo ho vlastně uvařil? A kdy ti dobré víly vlastně odpočívají? Určitě jste zaznamenali, že okolo kuchyně a za barem v klubovně potkáváte ty stejné lidi jako na hřišti. Kuchařky totiž hrají s námi. Abyste měli představu, jaké je porovnání mezi průměrným hráčem a kuchařkou, připravili jsme si pro vás dva grafy:

porovnání kilometrů, které ujde zástupce své kategorie v jednotlivých hracích dnech
porovnání odehraných ran dle kategorie v jednotlivých hracích dnech

V tom prvním z nich jsme porovnali kilometry, které ujde během turnaje průměrný hráč a kuchařka, ve druhém porovnáváme ve stejných kategoriích počet odehraných ran. Abyste nemuseli počítat … průměrný hráč ujde za celý turnaj 43,5 kilometru, zatímco kuchařce to vychází na 61,8 km. V ranách se situace trochu obrací: průměrný hráč odehraje 376 ran, kuchařka 306 ran.

A nezapomeňme na fakt, že průměrný hráč, který startuje své kolo okolo 11. hodiny může spát do devíti hodin, zatímco kuchařce začíná směna v kuchyni okolo čtvrté ráno, protože v půl sedmé už se jí tam začínají trousit ranní flighty na snídani a od odpoledne do večera si s ní chce každý dát alespoň jednoho panáka, aby se pochválil za to, že to peklo vydržel.

Není to lehká práce a holkám z kuchyně patří náš velký dík!

Speciální kategorii tvoří tzv. svačinářka, tedy Ivana Jonová. Ta totiž nemá tolik ran ani kilometrů, ale celý den mrzne ve stánku, stará se o vaši dobrou náladu přímo v centru dění a po šichtě odjíždí pečovat o 1. flight. I ona si náš obdiv zaslouží.

A abychom nezapomněli na jména – v kuchyni řádí Andy Škrašková, Ali Burdová, Péťa Kupfová. Po dobu jejich nepřítomnosti (když hrají) se o vše starají Marcela Augustová a paní Vlaďka. Na stánku na vše dohlíží Ivana Jonová, kterou občas doplňují Lucka Jonová a její Maty, kterému občas říkáme Miky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *