Na letošním Grabmasters to opět padlo

Páteční kolo bylo zvlášní ledasčím, ale tou nejzásadnější událostí, ke které došlo krátce po poledni byl nelidský řev, který se ozval ze čtvrtého greenu. Holky ve stánku byly polité právě nalévanými panáky, které v úleku upustily, z klubovny vyrazilo několik pohotovotních bugin se záchranářským a zdravotním personálem a generál Lanči okamžitě sáhl po červeném telefonu, aby odvolal poplach na leteckých základnách.

… probíhá druhé kolo Grabmasters 2022. Na odpaliště 4. jamky přichází flight ve složení Dan Lattner, Petr Šubert a Eda Zlatuška. Vzhledem k výsledkům na předchozí jamce se na týčko staví jako první hráč Šubert, který zapisoval bogey. Svou ránu posílá směrem ke greenu, ale není dostatečně dlouhá. Jako druhý se připravuje na odpal hráč Zlatuška, který psal na trojce double bogey. Z bagu vybírá 6 železo a vysílá poměrně rovnou ránu, která k jeho údivu letí i tím správným směrem. Bohužel se jemu i kolegům míč ztrácí na pozadí zlověstně šedé oblohy a proto mu již dále nevěnují pozornost. Hráč Lattner odpaluje také svůj míč a celý flight vyráží ke greenu hledat.

Eda je značně rozčarovaný, protože v místech, kde doufal, že by jeho míč mohl být není vůbec nic. Hledání pokračuje. Míč není ani za greenem, kam se mohl též zakutálet. Je to drama, které nevypadá, že by mělo dojít ke šťastnému konci. Eda již v duchu zvažuje možnosti a vychází mu pouze návrat na odpaliště … potupná situace.

Hole in one!!!! Edo, Tvůj míč je v jamce. Trefil jsi jamku první ranou. Modrá Tesla je Tvoje. Volej do stánku, aby připravili šampus. Ano, tak zněla klíčová věta celé situace. Když jsme se totiž v klubovně dozvěděli k čemu došlo a že si Eda objednává perlivé nápoje, obávali jsme se nejhoršího. Jeho parťákem byl nechvalně známý výtržník Petr Šubert a klidně mohlo dojít i na situaci, že oslavenec zastaví chod celého hřiště, bude odmítat pokračovat ve hře a bránit v tom i flightům, které budou ke stánku docházet ze 4. a 11. jamky.

Proto bylo jasné, že musí být šampus do stánku doručen co nejrychleji. Alarm. Ani v klubovně šampus není skladem a Honza musí vyrazit do nejbližší prodejny. Generál Lanči červeným telefonem opět zvyšuje pohotovost v Čáslavi a na libereckém letišti.

Situace se nakonec uklidnila, šampus byl doručen a Eda propustil svá rukojmí. Hra pokračovala a stále žila naděje, že kolo bude dohráno před soumrakem.