Účelovka, sabotáž a anarchie!

Tak takhle přesně, ba ještě tvrději, pojmenovával jeden z členů restauračního týmu situaci, ve které jsme se po tolika letech dřiny na Pojizerském slabikáři hry golfové najednou ocitli! Šlendrián! Podvod! Hanba! 

Vzpomínáte si ještě, jak jsme 10. ledna 2017 přinesli bombastickou zprávu o prvním nálezu, ke kterému došlo koncem jara 2016 při výkopových pracech na pětiparu, který vede od trati na Hrádek k cestě na skládku? Jak jedinou zajímavostí, která byla uložena nebo snad zapomenuta v hlavní kapse spodní části bagu, byl podivný svazek kožených odstřižků, navléknutých na kovovém řetízku? Jak se Honza původně domníval, že se jedná o jakousi dobovou alternativu dnešních golfových ručníků? A jak až při bližším ohledání zjistil, že se nejedná o kožené odstřižky, ale o pláště starých, použitých golfových míčů, které se vycpávaly peřím? A jak se ukázalo, že jsou z obou stran hustě popsány drobným písmem? A jak se po rozluštění a přeložení z pojizerského nářečí zjistilo, že se jedná o blueprint neboli, jak se tenkrát říkalo “rukopis” dokumentu, který měl sloužit jako průvodce golfovým životem pro začínající hráče? No tak tohle všechno je prostě jinak! Účelovka!

Jeden z nás, kolega, restaurátor, překladatel z pojizerštiny, znalec historie luk a polí na severu Čech, byl povolán plnit vyšší poslání. Při té příležitosti se mu podařilo nahlédnout i do různých archívů. Ano, mimo jiné i do tamtoho. A co tam našel? Ani se neptejte… Tedy. Hlavně tam našel Příkazní výkonné rozkazující nařízení, ze kterého vyplývá co? Že jsme vás tady NEÚMYSLNĚ vodili dva roky za nos a teď vypadáme jako naprostí blbci! Že jsme všichni hráli golf podle naprosto nesmyslných a úchylných pravidel! Podle Pravidel golfu podstrčených BŮH VÍ PROČ (!) zrovínka nám…

Takže v kostce:

Bag a spisky byly podstrčeny, rovná se zakopány na louce přímo osobně agentem 42. Ten tak učinil poté, co převzal bag a zápisky od agenta s krycím jménem Pavka Korčagin (občanským jménem Lin Chei Huawei) na zámku Neuschwanstein a do Čech přicestoval na mopedu. Pavka (Lin) se prokazatelně sešel s Marusjou v létě 2015 a to v Leninově mauzoleu. Marusja (krycí jméno, žena ve věku cca 25-45 let, neurčité barvy vlasů a národnosti) na sto procent získala v červnu stejného roku bag od Stephena Blakea při jejich společné plavbě na Symphony of the Seas. Blake se sešel už 29. května v San Juanu (Puerto Rico) s Matem Bennezougou, ale my taky víme, že ten získal bag v březnu 2015 na veletrhu erotických (nebo exotických?) pomůcek v Hannoveru od Sibile Raus a ta zase převzala bag od Pata Köchera během imitovaného rychlého pohlavního styku na veřejných záchodcích v Kolíně. Tedy možná, že to byl Kolín nad Rýnem, což nehraje žádnou roli. Pat se dokonce prokazatelně potkal i s Matem a společně kdysi večeřeli i s Adélou a Sibile v Paříži v L’Oiseau Blanc Restaurant. Mimochodem dali si Les cuisses de grenouille. Velice neopatrné… To že se sešli takhle všichni pohromadě! To jídlo je v pořádku… Pat bag získal tak, že ho našel pod svým vánočním stromečkem s následujícím vzkazem: „Dyk ty víš, co s ním a kam ho zakopať. A nenechaj se chytit! Tvoj Bureš.“

Takže víme, že se na celé téhle podlé účelovce s podvrženým bagem a zápisky podíleli zástupci mnoha národností, CIA, MSS, DGSE, BND, FSB, MI6 a zřejmě vše bylo dobře naplánováno už kdysi před rokem 1989 zástupci STB.

Abychom ze sebe alespoň částečně smyli hanbu, dokázali jsme takřka nemožné. S vynaložením prakticky všech našich prostředků jsme najali tři nejlepší herce světa, kteří už své schopnosti prokázali v nesčetném počtu celovečerních snímků s tématikou golfových pravidel. Vyčistili jsme Grabštejn od sněhu a bláta a během uplynulého týdne, konkrétně mezi středou 2.1.2019 a pátkem 4.1.2019, tedy ve čtvrtek 3.1.2019 pro vás natočili bleskově krátkometrážní snímek TARTAN VE FILMU, abychom vám vnesli do golfové hry co nejrychleji pořádek a právo. Celá tahle situace nás mrzí a věříme, že i s pomocí tohoto filmu/ečku se vám podaří odehrát letošní Grabmasters bez zbytečných trestů.

Sorry jako…

Pro shlédnutí filmu klikněte zde!