Grabštejnem znělo „Jóóóóóóóóóóó“. Proč dal Jon míček po esu malému chlapci?

Grabštejnem znělo „Jóóóóóóóó“. Proč dal Jon míček po esu malému chlapci?

 12. 4. 2017admin

Byl jedním z hrdinů finále letošního Grabmasters. Tak trochu nečekaným hrdinou. A to nejen proto, že hrál Michael Jon parádní golf, který okořenil esem na tříparové pětce. Zkušený Čech pak totiž daroval míček malému chlapci, kterého tak vystřelil doslova na měsíc.

Před finálovým kolem se o něm moc nemluvilo. Jon byl lehce nad parem, na dohled TOP 10, ale až příliš daleko od těch nejlepších. V neděli se jim ale alespoň na chvíli přiblížil. Díky jednomu z nejlepších výsledků dne se posunul na dělené dvacátéosmé místo, o pár ran za Ondru Liesera a Bobešku Burdovou.

Highlightem dne v jeho podání pak byla rána 9-železem na pětce, kterou poslal přesně do svahu před jamkou. A to se míček se rozeběhl a namířil si to k jamce, ve které po pár vteřinách „zakloktal“. První hole-in-one v historii Grabmasters bylo na světě.

„Bylo to napínavé! Vtipné je, že tato jamka mi v minulosti působila spíše problémy. Typicky na ní hraji fade a s tímto nedělním navrtáním vpravo jsem byl častěji více vlevo a nechával jsem si těžké dvojputty. V tomto roce jsem na to ale nemyslel, šel jsem po tyči a nedělal si těžkou hlavu z vody. Stejně tam žádnánení.“ přiznal po dohrání zkušený Čech.

Ten okamžitě poté, co míček zapadl do jamky, začal slavit. Nejprve s fanoušky přímo u odpaliště, poté si dal „high five“ také se svým parťákem z flightu Davidem Forbelským. To nejlepší si ale nechal až ke greenu, kde stály další tisíce fanoušků. On si ale vybral dost možná toho nejmenšího z nich a dal mu podepsaný míček, se kterým zahrál eso.

„Vidíte dítě podobného věku a víte, že to pro něho bude výjimečná vzpomínka. Také se mi líbilo, že měl čepici Grabmasters. Když jsem ho uviděl, řekl jsem si, že tomu klukovi dám ten míček,“ okomentoval krásné gesto Jon. Klučina měl navíc na klobouku ještě odznáček „Grabmasters“, kterým se pyšní fanoušci Grabmasters. 

Eso na závěr turnaje pak jen dokumentovalo fakt, že se Jonovi na druhé devítce letos dařilo. Celkově ji zahrál moc hezky a byla to tak úvodní devítka, která mu zabránila v ještě lepším výsledku. Jeho nejlepším umístěním na Grabmasters je tak i nadále 4. místo z roku 2014.